smogenbryggan-bat

Aktiviteter på, och i närheten av, Smögen

Havsutsikt

Går du upp på berget bakom huset så kommer du direkt upp till en svårslagen utsikt över hav, himmel och skär. Vill du se ännu längre rekommenderar vi Glommeberget där vattentornet står.

Bad för små och stora

På bara några minuter når du Vallevik. Badet har klippor, hopptorn, gräsmatta, kiosk och barnbad. Åt andra hållet har du Herr– och Dambadet som förr var uppdelat men nu är för alla. Dessutom finns det badstegar på många ställen längs vikarna.
Badbåt går till Hållö, där finns en fyrplats och goda möjligheter för bad och promenader. Det finns också ett naturum, kapell och ett vandrarhem med café på Hållö.

Krabbmete

Krabbor finns på grunt vatten och på de badplatser som är nämnda ovan. Längst in på Smögenbryggan är också ett bra ställe. Bäst gillar krabborna fiskrens eller fiskhuvud som du knyter fast på ett snöre. Fråga i fiskaffären eller hos oss. Vi har ibland fiskrens i vår frys. Krabborna fångas med det mesta, t.ex. musslor, räkor, kubbong (liten strandsnäcka) och till och med med falukorv?? Har vi hört!!
Det finns en krabbhink för utlåning i städskrubben.

Fiskeplatser

Bryggan efter berget vid Vallevik är ett bra fiskeställe för makrill och torsk, annars kan du pröva lyckan nästan var som helst. Det finns också flera båtar som tar med turister ut på fisketurer.

Berg att promenera på eller klättra i

smogenbryggan
Det finns en ny vandringsled som är ”lite” tillrättalagd. Den tar dig så långt västerut du kan komma på ön, till Hästen och Torskerännan. Är du en riktig bergsklättrare finns ett stenbrott på ön med klättringsleder. På öns norra del finns Sandö en halvö med ett promenad- och joggingspår.

Smögenbryggan med båtar och fiskaffärer

Här finns alltid något att titta på. Glöm inte att ta en promenad på gatan Madenvägen som går innanför bryggan, där kan du uppleva lite av gamla Smögen där husen byggdes för att läa varandra och det där med trädgård inte var uppfunnet.

Badhusparken

Ett par minuter, ner för backen, finns öns största lekplats med gräsmattor. I parken finns boulebana och öns flesta träd.

Om du mot förmodan vill lämna Smögen någon dag

Då kan du besöka Nordens Ark, ett par mil från Smögen.

I Lysekil, ca fem mil bort, finns Havets Hus med akvarier.

Vi kan också rekommendera Bohus Malmön och Ramsviks naturreservat.


Kontakt för bokning av boende